Läger x 2

Är tillbaka och tränar på hemmaplan i Falun igen efter en period med lite läger. Först var jag i Idre med DSA en vecka följt av några lugna dagar hemma innan jag var på läger med Lager 157 Ski Team i Trollhättan/Ulricehamn.

I Idre inledde vi med att tävla på rullskidstävlingarna som arrangerades där. Det var många med eftersom det var deltävlingar i svenska skidförbundets rullskidscup. Det vart riktigt fina och jobbiga pass i backen nerifrån byn och upp till Idrefjäll. Sedan stannade vi kvar i ytterligare 5 dagar, blev många pass på rullskidsbanan dom har där eftersom vi inte har en sådan på riksskidstadion här i Falun. Men vi utnyttjade även fjället för några långa fina löpturer upp mot Städjan och Nipfjället.

IMG_4679 IMG_4696

 

Lägret med teamet inleddes i Trollhättan med ett av världens största rullskidslopp Alliansloppet. Riktigt många startande och ett trevligt arrangemang. Teamet gjorde bra ifrån sig och vi stack av med en 3e plats genom Markus Ottosson efter en hård fight på upploppet. Jag satsade själv på spurtpriset efter ca 16 km åkning men imponerade inte direkt utan passerade där som 3a. Så lite mer träning i riktigt hög fart in mot säsongen ska jag försöka få in så det händer lite när man ska trycka på.

Sista delen av lägret spenderades i Ulricehamn. Där blev det många längre pass på rullskidorna som blandades med fina löpturer. Jag blev positivt överraskad av träningsmöjligheterna där, det fanns många väldigt fina asfalterade vägar som bjöd på en riktigt tuff kupering och lite trafik. Kan verkligen rekommendera denna ort för barmarksträning ! Som vanligt blev det ett jobbigt läger med riktigt tuff träning med ett grymt skönt gäng.

Nedan kan du se en film från lägret:

Lager 157 Ski Team – Training Camp in Ulricehamn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *