Oringen

Förra veckan spenderade jag nere i Borås då jag deltog på Oringen. Jag räknade igenom lite och kom fram till att jag nog deltagit på Oringen 16 gånger i rad nu får se hur många år till jag klarar.

I år sprang jag vanlig H21, de senaste åren har jag sprungit H21 L men med tanken på benen och att jag bara sprungit i 2 veckor tog jag i år vanlig H21. Det innebär lite kortare banor men samma svårighet. I år var etapperna ca 10 km istället för runt 12 i långklassen som numera även heter H21 Elit 2.

Orienteringen var lite ringrostig i början men den blev bättre och bättre under veckan. Jag gjorde tyvärr en miss på andra etappen då jag vek bort en kontroll på kartan och råkade då hoppa över den vilket innebar att jag diskades på den etappen och fick tyvärr inget slutresultat.

Jag blandade mina etappresultat ganska friskt med en bottennotering på placering på 51. De 2 bästa etapperna var etapp 3 och 5. På den 3 etappen slutade jag 13 ca 6 minuter från segraren efter ca 1 timmes löpning vilket får ses som godkänt för min egen del. Men jag avlutade ändå veckan bäst med att bli 3a på sista etappen. Jag blev då ca 4 minuter efter segraren på etappen efter 78 minuter i riktigt tuff och kuperad terräng, han som vann etappen vann även våran klass totalt.

20093039665_75acab0013_o

Jag var bra på att hålla mig undan att bli fotograferad under veckan men Rickard Claesson lyckades fånga mig på en bild innan etapp 3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *