Nystart

Dags för en nystart här tycker jag var ett bra tag sedan nu. Förra säsongen gick inte alls som jag hoppats på utan gick riktigt dåligt förutom några ljusglimtar här och där. Jag hade under hela säsongen problem med skenbenen när jag åkte skidor och framförallt när det var skate. Det började som en överansträngning direkt när jag kom på snö i Bruksvallarna. Jag trodde det bara var ovana i början men det blev bara sämre och sämre ju längre säsongen gick. Tillslut visade det sig att jag hade compartments i underbenen och att jag måste operera mig för att bli kvitt problemen. Det var ganska lång väntetid för att få en tid för operation, men efter 3 månaders väntan fick jag en tid.

Jag var precis hemkommen från ett fint läger på Sognefjell tillsammans med mitt nya team, mer om det senare i inlägget när jag den 9 juni la mig på operationsbordet. Operationen gick bra och läkaren sa att det var välbehövligt för mig att operera. Det dom gjorde var att dom snittade upp hinnan som sitter runt muskeln för att ge den mer plats. Så som det var innan vart det för trångt och det innebar att den inte fick tillräckligt med syre och därför krampade den ihop. Vanligtvis får man ganska lätt in ett finger in under hinnan men på mig var det så trångt att dom knappt fick under “saxen” för att kunna genomföra operationen, så man kan verkligen säga att det var nödvändigt för mig att göra ingreppet.

Det har nu gått lite mer än en månad sedan jag gjorde operationen så nu börjar man komma tillbaka till någorlunda vanlig träning igen. Till en början var det skierg, kajakmaskin och överkroppstyrka som gällde. Lite senare kunde jag börja cykla lite lätt och gå med stavar, sedan börja staka på rullskidorna. Jag kan nu även åka diagonalt och med frånskjut. Löpningen börjar gå bra den med nu även om formen är långt borta ännu. I skrivande stund har jag även precis kunnat genomföra dom första passen på skate, ganska korta och på lättare rull men ändå skönt att vara igång. Benen känns väldigt mycket bättre vilket känns skönt.

Som jag nämnde ovan har jag ett nytt team inför denna säsong, jag kommer att träna och köra några tävlingar tillsammans med Lager 157 Ski Team. Tanken är köra vanliga traditionella lopp men även delta på ett par stycken lopp i Ski Classics. Riktigt kul att få vara med detta gäng denna säsong. Jag har redan hunnit med två läger som har varit riktigt bra, ett härligt gäng med grymt bra tryck på träningarna. Mer om detta kan du läsa i en intervju som Erik Wickström gjort här. Du kan även kolla in teamets hemsida den hittar du här.

157

Jag har tänkt att hålla igång denna sida lite mer frekvent från och med nu så jag hoppas ni kikar förbi när ni får tid.

/ Gustav

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *