Äntligen Frisk

Sist jag skrev var direkt efter lägret i Torsby då jag precis blivit sjuk. Jag kände av halsen sista dagen på lägret men kände mig skapligt pigg i övrigt. Men under kvällen och natten blev det värre och när jag vaknade upp dagen efter hade jag så ont i halsen att jag hade svårt att äta och till och med svårt att dricka. Jag hade även fått lite feber. Det blev bara värre och värre så tillslut ringde jag vårdcentralen och fick en tid hos läkaren. Dom gjorde lite tester och kollade i min hals. Det visade sig att jag fått halsfluss. Eftersom det är en bakterie fick jag utskrivet penicillin.

Efter ett par dagar med penicillin och mestadels sovande hemma i sängen gick febern och halsontet bort lite för varje dag. Tur att jag åkte in och kollade halsen så jag kunde börja äta penicillin snabbt för att göra sjukdomstiden så kort som möjligt. Jag har nu bara en dag kvar på kuren och sedan är det dags att starta igång träningen igen.

Nu ska det bli skönt att få komma igång och röra på sig igen. Har känt mig ganska seg och haft ganska tråkigt de sista dagarna. För mig händer det inte så mycket mer i vardagen förutom träningen så blir ganska tomt utan den. När jag är sjuk försöker jag fördriva tiden med lite film och serier men spelar även lite tvspel för att få lite variation.

De närmsta dagarna handlar mest om att komma igång lite lätt med träningen för att sedan trappa upp mer och mer framöver. Blir hemma i Falun och tränar den närmsta tiden så hoppas på lika fint höstväder ett tag till framöver nu när även jag får vara ute om dagarna!

Läger Torsby

Veckan som varit har spenderats i Torsby tillsammans med teamet. Torsby är en fin lägerort tycker jag man kan kombinera skidåkning inne i tunneln med fina pass ute på tex rullskidbanan eller åka i någon utav de fina stigningar som finns så som Tesseberg eller Hovfjället. Det finns även riktigt fina löpturer i krokarna.

Riktigt kul att få komma iväg på läger igen med teamet, som vanligt riktigt bra fart på gruppen och en skön stämning. Det blev många pass i tunneln där passade vi på att testa igenom skidor för vintern, både nytt och gammalt. Precis som lägret i Sognefjell var vallateamet med och hjälpte till med tester och förberedde med att preppa skidor och dylikt. Riktigt bra service som vanligt och bra och givande tester så ett extra tack till Thomas Marcus och Viktor.

Det var riktigt kul att få åka skidor igen brukar kunna bli lite less på att åka rullskidor då jag inte tycker det är lika roligt som att åka vanliga skidor. Även fast man åker runt runt och tittar in i betongen så går det helt okej att träna i tunneln tycker jag, bara man inte är där för många dagar i sträck. Vi hann även med att köra intervaller ute på rullskidorna ett pass med lite kortare och snabbare intervaller för att få upp maxfarten ytterligare. Vi körde även ett pass med längre drag då i stigningarna upp till Tosseberg.Tyvärr blev jag sjuk natten till sista dagen så missade det sista passet då det även skulle varit ett fartpass.

11351779_121008364917495_105152579_n

Förutom att jag avslutade med att bli sjuk var det ett bra och givande läger. Nästa läger med 157 kommer även det vara i Torsby i slutet av oktober. Vill ni ha lite extra koll på teamet kan ni följa med på Facebook och Instagram.

Läger x 2

Är tillbaka och tränar på hemmaplan i Falun igen efter en period med lite läger. Först var jag i Idre med DSA en vecka följt av några lugna dagar hemma innan jag var på läger med Lager 157 Ski Team i Trollhättan/Ulricehamn.

I Idre inledde vi med att tävla på rullskidstävlingarna som arrangerades där. Det var många med eftersom det var deltävlingar i svenska skidförbundets rullskidscup. Det vart riktigt fina och jobbiga pass i backen nerifrån byn och upp till Idrefjäll. Sedan stannade vi kvar i ytterligare 5 dagar, blev många pass på rullskidsbanan dom har där eftersom vi inte har en sådan på riksskidstadion här i Falun. Men vi utnyttjade även fjället för några långa fina löpturer upp mot Städjan och Nipfjället.

IMG_4679 IMG_4696

 

Lägret med teamet inleddes i Trollhättan med ett av världens största rullskidslopp Alliansloppet. Riktigt många startande och ett trevligt arrangemang. Teamet gjorde bra ifrån sig och vi stack av med en 3e plats genom Markus Ottosson efter en hård fight på upploppet. Jag satsade själv på spurtpriset efter ca 16 km åkning men imponerade inte direkt utan passerade där som 3a. Så lite mer träning i riktigt hög fart in mot säsongen ska jag försöka få in så det händer lite när man ska trycka på.

Sista delen av lägret spenderades i Ulricehamn. Där blev det många längre pass på rullskidorna som blandades med fina löpturer. Jag blev positivt överraskad av träningsmöjligheterna där, det fanns många väldigt fina asfalterade vägar som bjöd på en riktigt tuff kupering och lite trafik. Kan verkligen rekommendera denna ort för barmarksträning ! Som vanligt blev det ett jobbigt läger med riktigt tuff träning med ett grymt skönt gäng.

Nedan kan du se en film från lägret:

Lager 157 Ski Team – Training Camp in Ulricehamn

Dags för läger i Idre

Efter Oringen har jag varit på hemmaplan här i Falun och tränat. Skönt att få vara hemma lite och ladda batterierna tills nästa läger som blir i Idre 7-14 augusti tillsammans med DSA skidor. Vi kommer börja lägret med att delta på rullskidstävlingarna som arrangeras där. Det är backrace nerifrån byn och upp till själva Idrefjäll. Ena dagen i den fria stilen och den andra dagen klassiskt. Jag har inte hunnit köra så mycket skateintervaller än så jag nöjer mig med att tävla under lördagen då det är klassiskt.

Tiden här hemma har blivit en period med ganska mycket träning som det brukar se ut under sommarhalvåret. Kört några pass med Simon Andersson och en del med Niklas Persson och även amerikanen Kevin Bolger som är här på besök. Körde i helgen även ett hårt pass på bana. Avverkade då i min ensamhet 6*1000 m på friidrottsbanan. Riktigt bra pass där man verkligen får slita ont. Så även mina vader som fortfarande är lite stela.

Idag och imorgon blir det lite lugnare dagar för att inte komma in i lägret alltför sliten. Blir att plocka lite hemma och tvätta och packa m.m. Det kanske kommer någon mer uppdatering under lägrets gång !

10360542_10204083576627199_4044453153055229573_n

Här en bild från förra årets tävlingar med 2 riktiga kingar, Simon Hallström och Jesper Nyström

/ Gustav

Oringen

Förra veckan spenderade jag nere i Borås då jag deltog på Oringen. Jag räknade igenom lite och kom fram till att jag nog deltagit på Oringen 16 gånger i rad nu får se hur många år till jag klarar.

I år sprang jag vanlig H21, de senaste åren har jag sprungit H21 L men med tanken på benen och att jag bara sprungit i 2 veckor tog jag i år vanlig H21. Det innebär lite kortare banor men samma svårighet. I år var etapperna ca 10 km istället för runt 12 i långklassen som numera även heter H21 Elit 2.

Orienteringen var lite ringrostig i början men den blev bättre och bättre under veckan. Jag gjorde tyvärr en miss på andra etappen då jag vek bort en kontroll på kartan och råkade då hoppa över den vilket innebar att jag diskades på den etappen och fick tyvärr inget slutresultat.

Jag blandade mina etappresultat ganska friskt med en bottennotering på placering på 51. De 2 bästa etapperna var etapp 3 och 5. På den 3 etappen slutade jag 13 ca 6 minuter från segraren efter ca 1 timmes löpning vilket får ses som godkänt för min egen del. Men jag avlutade ändå veckan bäst med att bli 3a på sista etappen. Jag blev då ca 4 minuter efter segraren på etappen efter 78 minuter i riktigt tuff och kuperad terräng, han som vann etappen vann även våran klass totalt.

20093039665_75acab0013_o

Jag var bra på att hålla mig undan att bli fotograferad under veckan men Rickard Claesson lyckades fånga mig på en bild innan etapp 3.